Beautyville
Υπενθύμιση: Κάθε μέλος κατά την εγγραφή του στο forum αποδέχεται ένα σύνολο κανονισμών, για τους οποίους κάθε μέλος φέρει την ευθύνη να ενημερωθεί. Ενημερώσεις των μελών για αλλαγές ή προσθήκες, θα γίνονται μέσω newsletter στα email των χρηστών. Σε περίπτωση παράβασης, θα τηρηθεί η πολιτική παραβάσεων που έχει οριστεί. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στους συντελεστές του forum.

Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

View previous topic View next topic Go down

Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 7:20 pm

Μιας και δεν υπάρχει τόπικ,κάνω εγώ,ώστε να μοιραστούμε συμβουλές και εμπειρίες. Εννοείται ο καθένας που θα πάει να κάνει τατουάζ θα ακολουθήσει αυτά που του είπε ο tattoo artist σαν ευαγγέλιο,απλά υπάρχουν κάποια στανταράκια...

Χιλιοειπωμένο αλλά πριν κάνεις τατουάζ πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θες. Πολύ σίγουρος μάλιστα γιατί είναι κάτι τελείως μόνιμο. Και πρέπει να ξέρεις και τί ακριβώς θέλεις,όχι πχ "θέλω να κάνω κάτι σε λουλούδι" αλλά "θέλω ένα τριαντάφυλλο σε αυτό το μέγεθος που να είναι έτσι κι έτσι".Επίσης δε χωράνε τσιγκουνιές. Μην ξεκινήσεις με "πλαφόν" του τύπου "α εγώ θα δώσω μέχρι 50 ευρώ",καλύτερα να μην κάνεις αν το σκέφτεσαι έτσι. Εννοείται ότι υπάρχουν παράλογες τιμές αλλά μπορείς να καταλάβεις ποιός πάει να σε πιάσει κορόιδο.

Επιλέγουμε με προσοχή τον καλλιτέχνη και το στούντιο (εφ'όσον είμαστε αποφασισμένοι για το τί θέλουμε κι ότι δε θα κάνουμε τσιγκουνιές). Το λογικό είναι να ψάξουμε πρώτα τα στούντιο στα οποία έχουν κάνει γνωστοί μας και τα συστήνουν.Κοιτάμε να πληρούν τις προδιαγραφές,να έχουν χαρτιά, να είναι καθαρά προπάντων,να αποστειρώνουν,μέχρι κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης να είναι καθαρός. Πάμε με το σχέδιο που θέλουμε είτε σκιτσαρισμένο σε χαρτί,είτε εκτυπωμένο σε φωτογραφία είτε με το σκεπτικό να το περιγράψουμε όσο πιο καλά μπορούμε για να μας βοηθήσει ο tattoo artist. Επιλέγουμε προσεκτικά το άτομο που θα μας κάνει το τατουάζ και κοιτάμε το πορτφόλιό του,τις δουλειές του και το στυλ του,ώστε να δούμε αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάμε. Για παράδειγμα δεν επιλέγουμε για το φωτορεαλιστικό τατουάζ που θέλουμε έναν καλλιτέχνη που ειδικεύεται στο oldschool τατουάζ,κάποιος όμως που κάνει κυρίως tribal θα μπορέσει να κάνει σωστά κάποιο μικρό τατουάζ με πολλές λεπτομέρειες. Ό,τι απορία έχουμε,όσο χαζή κι αν νομίζουμε ότι είναι τη ρωτάμε και είναι πολύ σημαντικό ο tattoo artist να μη δυσανασχετήσει αλλά να είναι πρόθυμος να απαντήσει σε όλα μας τα θέματα με σαφήνεια.

Εφ'όσον λοιπόν πάρουμε την απόφαση,βρούμε το σχέδιο,τα χρήματα και το στούντιο και κλείσουμε το ραντεβού πρέπει αυστηρά τις 2 μέρες πριν το τατουάζ να μην καταναλώσουμε αλκοόλ ή ασπιρίνες(και τα 2 "αραιώνουν" το αίμα και το τατουάζ θα "τρέξει",δε θα βγει όπως πρέπει). Γενικά αν τύχει και είμαστε άρρωστοι έστω και με μια απλή γρίπη αλλάζουμε το ρανεβού. Δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες τύπου "ας βάλω τοπικό αναισθητικό για να μην πονέσω" επουδενί!! Πάμε έχοντας φάει και κοιμηθεί κανονικά,έχοντας πιει αρκετό νερό και χωρίς άγχος! Αν ήταν τόσο επώδυνο δε θα είχαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι κι αλλιώς την ώρα που πάμε να το κάνουμε,αν δεν έχουμε ξανακάνει μπορούμε να ζητήσουμε να μας "τρυπήσουν" αρχικά χωρίς μελάνι για να δούμε αν αντέχουμε τον "πόνο",πράγμα που έκανε η tattoo artist στο πρώτο μου τατουάζ χωρίς να της το ζητήσω.Επίσης μπορούμε να πάρουμε κάποιον φίλο αλλά όχι 5-6 άτομα λες και είναι σχολική εκδρομή.

Ο καλλιτέχνης θα κάνει το σχέδιό μας στένσιλ και θα το εφαρμόσει εκεί που θέλουμε ώστε να δούμε εαν μας αρέσει το σημείο,αν θέλουμε αλλαγές κλπ. (Αν πρόκειται για κείμενο,τριπλοτσεκάρουμε την ορθογραφία κι αν πρόκειται για κείμενο σε ξένη γλώσσα το ελέγχουμε εί δυνατόν με κάποιον καθηγητή αυτής της ξένης γλώσσας). Στη συνέχεια η περιοχή αποστειρώνεται και ξεκινάει το τατουάζ. Δεν έχει αίματα και τέτοια (και δεν πρέπει να έχει αίματα). Ο πόνος δεν είναι ακριβώς πόνος,αλλά ενόχληση,εγώ ένιωθα ακριβώς σαν να με γρατζουνάει μια καρφίτσα και πολύ σύντομα συνήθισα την αίσθηση. Υποτίθεται στα σημεία με λεπτό δέρμα και οστό από κάτω (πχ καρπός,πλευρά,σπονδυλική στήλη) πονάει περισσότερο, η κοπέλα που μου έκανε τα τατουάζ πάντως μου είπε ότι παντού ενοχλεί το ίδιο κι έτσι είδα από την εμπειρία μου. Αφού τελείωσει, η περιοχή ταμπονάρεται πολύ απαλά με χαρτί κουζίνας και κρύο νερό,εφαρμόζεται συγκεκριμένη αλοιφή και μπαίνει μεμβράνη από πάνω. Οι δικές μου οδηγίες έλεγαν να αφαιρέσω τη μεμβράνη στη μια ώρα και να ξεπλύνω την περιοχή με κρύο νερό που ρίχνω απαλά από πάνω με τη χούφτα μου και κάνοντας ακόμα πιο απαλά μασάζ με αφρόλουτρο για μωράκια ή για την ευαίσθητη περιοχή. Σκουπίζω ταμπονάροντας πάλι πολύ απαλά με χαρτί κουζίνας και εφαρμόζω ένα λεπτό στρώμα της προαναφερθείσας αλοιφής (μου συνέστησε τη fucidin που αναπλάθει αλλά έχει και αντιβίωση μέσα για να είμαι καλυμμένη αλλά συστήνεται και η bepanthol που είναι μόνο αναπλαστική). Τη διαδικασία πλυσίματος-αλοιφής την έκανα 3 φορές τη μέρα για 20 μέρες(εννοείται χωρίς το στάδιο της μεμβράνης) και στο μπάνιο πρόσεχα να μην πάει απ'ευθείας πάνω το νερό και να μην είναι και πολύ ζεστό και πολλή ώρα. Όχι ετικέτες,σφιχτά ρούχα,ρολόγια (αν είναι τέτοιο το σημείο) στο τατουάζ.Όχι πολύ ατσούμπαλο ύπνο,δεν πλακώνουμε το τατουάζ,δεν αφήνουμε κανένα να το ακουμπήσει,χτυπήσει για πλάκα,γρατζουνίσει για τις επόμενες 20 μέρες. Σε κάποια φάση μέσα σε αυτό το διάστημα,θα αρχίσει να ξεφλουδίζει το μελάνι πάνω-πάνω.ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΜΕ.Επίσης θα μας φαγορίζει από λίγο έως πολύ επειδή επουλώνεται.ΔΕΝ ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Το αφήνουμε να πέσει μόνο του και τα πλυσίματα και τα λοιπά τα κάνουμε το ίδιο προσεκτικά.Μόλις "πέσουν" αυτά τα υπολείμματα,από κάτω είναι το τατουάζ,σε λιγότερες στιβάδες δέρματος και φαίνεται ελεφρώς θαμπό γιατί το βλέπουμε μέσω του νεκρού δέρματος.Σιγά-σιγά γίνονται έντονα τα χρώματα και το μελάνι "κατεβαίνει" πιο μέσα στο δέρμα. Μετά από τις 20 μέρες ξαναπάμε στο στούντιο ώστε να δει ο καλλιτέχνης πως έχει "δέσει" το τατουάζ,αν χρείαζεται "συμπλήρωση" σε κάποια σημεία που ενδεχομένως δεν έχει κρατήσει καλά το  μελάνι κλπ. Ένα ξαναπέρασμα του τατουάζ,αναλόγως το στούντιο,γίνεται είτε δωρεάν είτε στη μισή τιμή του τατουάζ. Αν σε οποιαδήποτε φάση παρατηρηθεί ερεθισμός ή κάτι παρεμφερές,τηλέφωνο αμέσως στο άτομο που μας έκανε το τατουάζ (κάτι που θα σας πουν και οι ίδιοι).

Και μια σημείωση επειδή είναι τώρα της μόδας: τα watercolor tattoos που βλέπουμε πλεόν παντού είναι μεν πολύ όμορφα και εντυπωσιακά αλλά α) πρέπει να βρεις πραγματικά "μάστορα" να στα κάνει γιατί είναι πολύ δύσκολα και αν δε γίνουν όπως πρέπει είναι άσχημα και β) λόγω του ότι δεν έχουν μαύρο περίγραμμα,τείνουν να αλλοιώνονται και να ξεθωριάζουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από ένα τατουάζ με περίγραμμα. Γενικά τα τατουάζ με χρώμα πλην του μαύρου θέλουν τακτικά retouches και όσο πιο ανοιχτό το χρώμα,τόσο πιο συχνά. Επίσης στην παλάμη και στα δάχτυλα είναι πολύ εύκολο το τατουάζ να "εξαφανιστεί" πολύ σύντομα,κάποιες φορές πριν καν προλάβει να "δέσει" λόγω του ότι καταπονούμε πολύ περισσόετρο τα χέρια μας και οι στοιβάδες του δέρματος εκεί ανανεώνονται πολύ πιο γρήγορα. Αυτό δε σημαίνει ότι σε άλλο σημείο του σώματος το τατουάζ μετά από χρόνια θα "εξαφανιστεί" ,από τη στιγμή φυσικά που έχει γίνει και φροντιστεί σωστά.
Το τατουάζ στα πέλματα είναι άλλη ιστορία και "δένει" αλλιώς επειδή το δέρμα εκεί είναι τελείως διαφορετικό και αιματώνεται και διαφορετικά λόγω του ότι στηρίζει όλο μας το βάρος,είναι μέσα σε κάλτσες και παπούτσια,και είναι επίσης άλλο ένα σημείο που "τρώει" το τατουάζ.

Τατουάζ κάνουμε ιδανικά τέλη Σπτέμβρη-τέλη Νοέμβρη και τέλη Φλεβάρη-μέσα Απρίλη,γιατί τα ρούχα και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (ούτε πολλά ρούχα και τριβή όπως το χειμώνα,ούτε ο επικίνδυνος ήλιος του καλοκαιριου) και πάντα μα πάντα ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!!!!


Last edited by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 8:42 pm; edited 2 times in total

LeStrange
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1181
Join date : 2016-04-03

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by Lonely_maroulaki on Sat Nov 12, 2016 7:31 pm

Πολυ ωραιες συμβουλες γκερ cheers αν και δε σκοπευω ουτε θελω να κανω τατου Embarassed ,τις βρηκα πολυυυ βοηθητικες και ενδιαφερουσες
Felicitations thumbs_up cat

Lonely_maroulaki
Admin
Admin

Posts : 1022
Join date : 2016-03-24

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 7:33 pm

love1 love1 Merci!!!

Δεν έκανα τώρα βέβαια,έχω εδώ και 2 χρόνια.

LeStrange
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1181
Join date : 2016-04-03

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by Lilie on Sat Nov 12, 2016 8:10 pm

Πολύ ωραίες συμβουλές!! Εγώ έχω ήδη 4 και θέλω κ 5ο, ξέρω τι σχέδιο, αλλά θέλω λίγο να το ψάξω να βρω το ακριβές, και να βρω κ το στούντιο, κ φυσικά να μαζέψω τα λεφτά γιατί θα είναι μάλλον μεγάλο.

Να συμπληρώσω δύο πραγματάκια: στα δύο σχετικά μικρούλια που έχω ήμουν ΟΚ μετά. Σε μεγάλα τατουάζ όμως, καλό θα είναι να τα κάνουμε και να μην έχουμε κάποια υποχρέωση μετά ή την επόμενη μέρα. Όταν έκανα ένα όχι πολύ μεγάλο στην πλάτη, αλλά ήθελε 4 ώρες χτύπημα, ήθελα να πάω τη μέρα του ρεπό μου, αλλά ο καλλιτέχνης μου είπε πως καλό θα είναι να πάω μετά τη δουλειά την προηγούμενη, ώστε να έχω το βράδυ και ολόκληρη την επόμενη μέρα να ξεκουραστώ, κι αυτό γιατί ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει. Κάποιοι ανεβάζουν πυρετό, εγώ απλά ένιωθα κουρασμένη, όπως και ένα άλλο που έκανα, που κράτησε 3 ώρες, πήγα το πρωί του ρεπό μου και όλη την υπόλοιπη μέρα ήθελα να κοιμάμαι. Οπότε καλό θα είναι να κανονίσετε αναλόγως το πρόγραμμά σας σε περίπτωση που θέλετε μεγάλο και χρονοβόρο τατουάζ.

Το δεύτερο που θέλω να πω, σαν συμπλήρωμα στο ξεφλούδισμα είναι η πιθανή φαγούρα. Πολλή υπομονή, μην το ξύνετε, είναι απολύτως φυσιολογικό, και οφείλεται στο ότι κλείνει σιγά σιγά η "πληγή".

Lilie
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1896
Join date : 2016-04-01

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by Lilie on Sat Nov 12, 2016 8:13 pm

Τα abstract και τα watercolor είναι πραγματικοί πίνακες ζωγραφικής.... love1 love1

Lilie
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1896
Join date : 2016-04-01

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 8:19 pm

Σωστά,είναι και η φαγούρα αλλά επειδή γενικά είχα ελάχιστη μόνο στο μικρούλι που έχω στον καρπό,την είχα ξεχάσει...Σημαντικό αυτό που είπες για τα μεγάλα τατουάζ,επειδή εμένα τα δικά μου είναι ένα πολύ μικρό στον καρπό και μετά άλλα δυο σχετικά "μεσαία" (τα οποία τα έκανα στην ίδια συνεδρία) δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο,οπότε δεν το ήξερα!

Το συμπλήρωσα στο κείμενο.


Last edited by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 8:35 pm; edited 1 time in total

LeStrange
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1181
Join date : 2016-04-03

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by Lilie on Sat Nov 12, 2016 8:25 pm

Εγώ είχα στο 1 απ τα 4, στο πιο μεγάλο, σε σημείο να ξυπνάω το βράδυ κ να μην μπορώ να κοιμηθώ. Δεν θέλω να αποθαρρύνω καμία απ το να κάνει, κάθε άλλο, είμαι φουλ υπέρ, απλά ναι, να ξέρετε ότι μπορεί λιγάκι η επούλωση να είναι λίγο ταλαιπωρία. Αλλά είναι για λίγες μέρες, που για μένα και αυτό αλλά και ο πιθανός πόνος δεν είναι λόγοι για να φοβάται κανείς να κάνει!

Lilie
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1896
Join date : 2016-04-01

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 8:33 pm

Ακριβώς,πιο πολλή προσοχή και "φασαρία" θέλει το "μετά" από την ίδια τη διαδικασία.Ειδικά τα πρώτα 2 εικοσιτετράωρα το τατουάζ το προσέχουμε περισσότερο κι από νεογέννητο που λέει ο λόγος. Κι εγώ όταν είχα κάνει τα 2 μαζεμένα ήταν το ένα μπροστά στον ώμο (δίπλα από την κλείδα) και το άλλο μεταξύ των ώμων στην πλάτη κι έπρεπε να κοιμάμαι (ώστε να μην τα πλακώνω) για 20 μέρες από την αριστερή μου πλευρά,που δε με βολεύει κιόλας. Το πόσες φορές ξυπνούσα το βράδυ επειδή με πονούσε ο αριστερός γοφός δε λέγεται...Ευτυχώς στο 10ήμερο που είχε ξεφλουδίσει η πλάτη και ημι-ξεφλουδίσει ο ώμος κοιμόμουν και λίγο 3/4-μπρούμυτα...

Κάτι άλλο σημαντικό: Εαν παρατηρήσουμε κάτι περίεργο,ερεθισμό,ενόχληση παίρνουμε αμέσως τηλέφωνο τον tattoo artist,θα το πει όμως κι ο ίδιος.
Επίσης πριν κάνουμε το τατουάζ (εννοώ τη μέρα που πάμε για να το κάνουμε και είμαστε στο ραντεβού) εαν δεν έχουμε ξανακάνει,μπορούμε να ζητήσουμε (αν και το κάνουν έτσι κι αλλιώς) να μας "τρυπήσουν" χωρίς μελάνι για να δούμε κατά πόσο αντέχουμε τον πόνο.

LeStrange
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1181
Join date : 2016-04-03

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by Lilie on Sat Nov 12, 2016 8:41 pm

Και καλός ύπνος και καλό φαγητό είναι επίσης σημαντικά πριν πάμε.
Επίσης καλό θα είναι να ξέρουμε ό,τι ο tattoo artist θα ανοίξει μπροστά μας απ το αποστειρωμένο σακουλάκι τη βελόνα, και μετά το τατουάζ θα μας τη δώσει. Το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι η βελόνα είναι μιας χρήσης και δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. Αυτό βέβαια το κάνουν αν όχι όλοι οι περισσότεροι πιστοποιημένοι, απλά το αναφέρω.

Όσο για το θέμα της αιμοδοσίας, κάποιοι λένε πως εφόσον έχεις τατουάζ δεν μπορείς να δώσεις αίμα, αυτό ισχύει για τους πρώτους 6 μήνες. Μετά δίνετε κανονικά.

Lilie
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1896
Join date : 2016-04-01

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by LeStrange on Sat Nov 12, 2016 8:43 pm

Τα έχω γράψει για τον ύπνο και το φαγητό και συμπλήρωσα και στο αρχικό κείμενο αυτά για τους ερεθισμούς κλπ του προηγούμενού μου σχολίου,σε περίπτωση που κάποιος βαριέται να διαβάσει τα σχόλια.

LeStrange
Αμαζόνα
Αμαζόνα

Posts : 1181
Join date : 2016-04-03

Back to top Go down

Re: Τατουάζ-οδηγίες προς ναυτιλωμένους κι εμπειρίες απ'τους ναυτικούς

Post by crusty on Mon Nov 14, 2016 8:18 pm

Εχω 2-3 κατα νου, αλλα πρεπει να διαλεξω αναμεσα σε Sake tatoo crew / Ironrbrush για τα σχεδια που θελω.

crusty

Posts : 768
Join date : 2016-05-02

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum